onsdag den 20. december 2006

Ungdomshuset: Hvis Ruth vil have tømt sit Ungdomshus, må hun gøre det selv!

Københavns kommune gjorde det absolut eneste rigtige, da man i 2000 solgte Ungdomshuset. Dog burde man have gjort en hel del mere for at sikre at huset ikke blev købt at en højrenationalistisk sekt - men dette er en anden diskussion, ligesom det også er en anden diskussion, at det er de unge selv, der er skyld i, at huset i sin tid blev solgt. Ungdomshuset har aldrig været et ungdomshus for unge.

Siden starten, har Ungdomshuset været en hus for nogle ganske få - og meget utrerede unge - Unge, der også skal være plads til i det kulturelle og sociale miljø - men ikke en gruppe der på nogen måde er stor nok, eller på anden måde kan kræve at have sit eget hus. Derimod kan man sagtens argumentere for, at Københavns unge som helhed mangler et møde, fest og forsamlingssted - men dette har Ungdomshuset aldrig levet op til.

Nu er det så blevet politiets ansvar at rydde ungdomshuset, fordi Ruth Evensens højrenationalistiske sekt ønsker huset ryddet. Dette er ikke fair. Ruth Evensen har aldrig haft midler til at restaurere Ungdomshuset, eller bygge et nyt - Sektens eneste ønske, er at føre en politisk kamp mod de unge - med politiet som våben. Denne politiske kamp er politiets ressourcer for vigtige til.

Ruth Evensen vidste hvad huset indeholdte da hun købte det - hun kendte konsekvenserne - vil hun have huset ryddet, må hun gøre det selv!

3 kommentarer:

Kirsten Textor sagde ...

Hej Kim

Først og fremmest tillykke med din nye blog. Jeg synes, det er fantastisk, at du opretter en blog, så du selv får fingrene i sovsen så at sige. Og virkelig godt at en af os gider:-) Jeg vil glæde mig til at følge dine synsvinkler her på bloggen.

Og med hensyn til Ruth, så er jeg helt enig - dog synes jeg som du selv nævner, at Københavns Kommune havde et vist ansvar og burde have undersøgt køberen nærmere! Måske har de en sur smag i munden?

Anonym sagde ...

jeg synes det er så fucked at huset er blevet rydet.. det var de unge i kbh der brugte huset og det var ikke bare for anakister der var flere der går på gymnasiet der stytter huset. du har bare lige bevist hvor lidt du kender til unge og i det hele taget hvor gamle du egentlig er!!!!

Fjommergoj sagde ...

Det er ikke fair af denne Ruth Evens, at sælge Ungdomshuset når det er i brug. Hun kunne have taget hvilket som helst andet hus, men hun tog lige præcis Ungdomshuset. Hun er også ret dum, foe hun kan jo ikke bygge noget der, det hun bygger vil jo bare blive malet på og øddelagt af dem fra Ungdomshuset...
Dumme Dumme Evens