fredag den 2. marts 2007

Godmorgen unge!

Når aktivisterne fra ungdomshuset vågner her til morgen, er det sikkert med en hel del tømmermænd oven på en voldsom dag og nat. Brosten blev kastet, bål blev tændt, biler blev væltet, cykler blev brugt til at bygge barrikader. Ingen skal komme og sige, at aktivisterne overgav sig uden kamp. Og så længe adrenalinen koger vil der sikker være flere spredte kampe på det Nørrebroske. Det ser lidt vildt ud, men så er det heller ikke værre.

Men udover tømmermændene - vågner aktivisterne nu også for første gang i 24 år uden et ungdomshus - og om en uge, når de værste kampe og demonstrationer har lagt sig, vil det være den mangel, der betyder mest for dem. Forhåbentlig vil de begynde at kigge sig rundt og overveje, hvem det egentlig er, der er skyld i, at de ikke har et hus til fester, musik og veganer-køkken.

Er det Ritt? er det Ruth? Er det Hanne (Bech Hansen), der har svigtet? Selvom mindst en af de tre er komplet idiot, er det ikke her de unge skal sigte, når brostenen skal lande hos dem, der har ansvaret for, at man for fremtiden må gå på Stengade, der lukker når pædogerne går hjem klokken 02.00. Nej, det er de unge selv - ungdomshusaktivisterne de skal sigte på, når de skal palcere ansvaret for at det hele gik galt.

For indtil de sidste dage inden gårsdagens rydning, havde aktivisterne nemlig alle muligheder for at få et ungdomshus på deres egne præmisser. De kunne have taget i mod fondens tilbud om at skabe et ungdomshus i en nedlagt skole kun et brostenskast fra Jagtvej 69.

Jeg har brugt mange timer af mit liv i politik, og jeg forstår ganske enkelt ikke den politiske argumentation for, at man ikke bare kunne tage i mod dette tilbud.

Og det er jeg ret sikker på, at en hel del af aktivisterne er enige med mig i. Så når de unge, om et par dage evaluerer, hvad det var der skete, bør de først og fremmest se indad i deres antiautoritære og anarkistiske strukturer og overveje om ikke, der alligevel var nogen af deres egne, der tog røven på dem, og overtalte dem til at droppe tilbuddet om at flytte.

God kamp unge – men hold den nu internt!

Ingen kommentarer: