fredag den 15. juni 2007

Skal Anders lade sig interviewe af Bo?

Ekstra Bladets Bo Elkjær har nu i fire år forsøgt at få sat et interview op med Anders Fogh Rasmussen, hvor Bo Elkjær vil tale om baggrunden for Irakkrigen. Men Anders gider ikke tale med Bo - og det er for dårligt pylrer Ekstra Bladet på lederplads i dag, for de har selv spurgt både ombudsmanden og Niels Helveg Petersen og de har begge givet lov - og journalistforubundet siger det også. Nå!

Sommetider undrer man sig over, hvor naive medierne er. Mon ikke artiklen om Anders Fogh's Irak-argumenter er skrevet på forhånd - og mon ikke Bo Elkjær blot mangler at sætte de ordrette citater ind - før artiklen er klar til opsætning og tryk. Og lad os bare vædde: den artikel bliver hverken objektiv, nuanceret eller saglig. Hvorfor fanden skulle Anders Fogh stille op til det, bare fordi han er statsminister?

'Jammen vi er den 4, 5 og 6. statsmagt - vi skal kontrollere, og lave forsider og redigere' siger Ekstra Bladet. Sikkert rigtigt - bare ikke i dette tilfælde. I tilfældet Irak-krigen har Ekstra Bladet reduceret sig selv til en part - og Bo Elkjærs artikel, og de mange ledere i Ekstra Bladet, er hverken kontrollerende, undersøgende eller afdækkende - men partsindlæg.

Anders Fogh har også sagt nej til duelmøder med Helle Thorning, af nøjagtigt samme begrundelse, som at han ike gider stille op til en gang tilsvining i Ekstra Bladet. Duellerne skal nok komme, han vil bare selv have lov til at sætte timingen og planen, for at sikre at kortene er nogenlunde lige, inden kampen starter. Og det kan man faktisk godt forstå.

Ingen kommentarer: