søndag den 11. februar 2007

Brøndby IF

I Berlingske Tidende får kommunikationsfætteren Joachim Sperling spalteplads til at kommentere fødevarer, Apple og - fodbold.

Jeg kender kun Joachim Sperling fra medierne, og har derfor ingen ide om, hvad han egentlig ved noget om - men indsigt i Brøndby IF har han ikke - det kan man læse i hans seneste indlæg: http://www.business.dk/businessbreak/sport_spil/artikel:aid=2024580

En forfærdelig lang gang vrøvl!

Der er en betydelig forskel på Brøndby IF og på Parken Sport & Entertainment. Brøndby IF er en fodboldklub, hvor fodboldspillet er i højsædet - og i Parken er det den omliggende forretning. Dette er et faktum, der ikke har noget at gøre med den aktuelle placering i superligaen. Den er tilfældig - tag et blik på den samme tabel for præcis to år siden, og se hvordan den indenbyrdes fordeling var dengang.

Som direktør for Fodboldklubben Brøndby IF, arbejder Per Bjerregaard først og fremmest på at udvikle fodboldforretningen. Det var den udvikling der gjorde, at man for 4½ år siden formåede at hente Michael Laudrup til Vestegnen, og skabe et fodboldmæssigt alternativt til FCK. FCK blev udspillet som fodboldforretningen - Danmarks Chelsea, der spiller kedeligt resultatfodbold, og Michael Laudrups Brøndby blev set som det sprudlende kreative og intelligente fodboldhold – Danmarks Barcelona.

Med Michael Laudrup strømmede sponsorer og tilskuere til Brøndby Stadion - og fodboldforretningen gav et betydeligt overskud, også fordi holdets stjerner blev mange penge værd og kunne sælges til Liverpool, Auxerre osv.

Skal man kritisere Per Bjerregaard for noget er det ikke, at hans netværk i erhvervslivets top ikke er stort (Hvor ved Joachim Sperling i øvrigt det fra???) Men at han enten ikke formåede at forny kontrakten med Laudrup, eller i god tid finde en anden toptræner som afløser.

At Brøndby IF lige nu bygger gymnasium og træningscenter ved Brøndby Stadion, og tidligere ønskede at købe Bella Centeret skal kun ses som et ønske om at bevare og styrke kerneforretningen - fodbolden. Det har man fortsat alle muligheder for at gøre med den nuværende ledelse.

Flemming Østergaard er en dygtig forretningsmand, der forstår at forvalte aktionærernes penge dygtigt – men det gør ikke FCK til et bedre fodboldhold, eller en bedre fodboldklub end Brøndby IF.

Derfor er Joachim Sperlings sammenligning, en meget lang gang vrøvl.

Ingen kommentarer: