torsdag den 1. februar 2007

Good luck Karen Jespersen

Det mest interessante ved dagens nyhed var ikke, at Karen Jespersen og hendes mand, har formået at bevæge sig imponerende langt på den politiske kampbane, på ganske få år. Den bevægelse er der mange der har foretaget før Karen Jespersen - Mogens Camre og Klaus Riskær er et par andre eksempler.

Det virkeligt interessante var Karen Jespersens budskab: "Venstre er en bedre garant for friheden, velfærden og kvindefrigørelsen, end socialdemokratiet" og "statsministerens kamp i Muhammedsagen handlede først og fremmest om kampen mod kvindeundertrykkelse" - sagde Karen Jespersen. Budskaberne blev leveret i samtlige interviews og var tydeligt indøvede.

Karen Jespersen har godt nok rod i rødstrømpebevægelsen, men hverken som socialminister, eller som socialdemokratisk folketingspolitiker, har Karen Jespersen haft kvindesagen som sin mærkesag. Men det bliver det nu, fordi kvindesagen og velfærden er de to områder, hvor Anders Fogh står svagest - og Karen Jespersen har både historik og karisma til at mene noget kraftfuldt på disse to områder.

Så det er altså den rolle Karen Jespersen, skal udføre for Venstre frem til næste valg: Hun skal tale til kvinderne, med en række skarpe budskaber, om velfærd og ligestilling. Hun må også gerne nævne muslimske kvindeundertrykkere, men fokus er ikke flygtningepolitik, men kvinde og velfærdspolitik. Og det er interessant, og ganske godt set af Anders Fogh - der har måttet erkende, at trods mange børnehavebesøg, og fremvisning af fruen, ja så er det ikke lykkedes at fange kvindernes interesse. Den rolle skal Karen Jespersen nu tage, samtidig med at han styrker flanken overfor Dansk Folkeparti. Ganske interessant - fordi Karen Jespersen på netop de to områder, kan tale, uden at komme i særlig stor karambulage med de budskaber hun tidligere har haft på disse områder. Dermed kan hun både styrke Venstre, uden at hun gør sig selv utroværdig.

Mit bud er, at Karen Jespersen de næste to år skal sige; Velfærd, kvindefrigørelse og ligstilling, hver gang hun åbner munden, og garnere budskaberne med noget flytninge og indvandrerpolitik.

Mange har hæftet sig ved, at karen Jespersen stiller op i Favrskov, og får Svend Auken som en direkte lokal modstander. dette er i mine øjne ligegyldigt. Mere interessant er det, at hun på det nye politikområde får socialdemokratiets
Lotte Bundsgaard, der både er ordfører på indfødsret og på indvandrerområdet, og tidligere minister for ligestilling, som sin direkte politiske modstander.

Kampen bliver interessant - et godt bud er, at Lotte Bundsgaard nu endelig får en politisk modspiller. Det gør at også Socialdemokratiets kvinde og flygtningepolitik kan blive klarere - og et godt bud er, at Lotte Bundsgaard har betydeligt flere bolde at spille med, end Karen Jespersen.

God kamp!

Ingen kommentarer: